Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Από φεις μπουκ

Archetypo Metaekdotiki 12 Ιανουαρίου στις 10:45 π.μ. Απάντηση
Αν διερωτάστε πως θα αντιμετώπιζαν τα προβλήματά μας οι περίφημοι αρχαίοι μας πρόγονοι, ήρθε η ώρα να πάρετε την απάντηση και μαζί ένα χέρι βοήθειας. Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρχέτυπο το Εγχειρίδιο Ευ Ζην της Ερατούς Τριανταφυλλίδη.

Ποιο ήταν το μυστικό που επέτρεψε στους αρχαίους Έλληνες να δημιουργήσουν τον πολιτισμό που όλοι σήμερα θαυμάζουμε; Σε μια εποχή σύγχυσης και αναζήτησης διεξόδων, το παράδειγμά τους μπορεί σε εμάς να φαντάζει απλησίαστο. Στην πραγματικότητα, όμως, η αρχαία ελληνική σοφία μπορεί να λειτουργήσει ως ο καλύτερος οδηγός στη σημερινή καθημερινότητα.
Ύστερα από μεγάλη έρευνα, η συγγραφέας κατάφερε να συγκεντρώσει και μας παρουσιάζει τις διαχρονικές και πολύτιμες συμβουλές των Ελλήνων σοφών για τα μεγάλα ζητήματα της ζωής, όπως ο Θεός, η ψυχή, ο θάνατος, η πραγματικότητα, η ευτυχία, η αλήθεια και το ψέμα, οι φίλοι και οι εχθροί, η εκπαίδευση των παιδιών, η δικαιοσύνη, το χρήμα, η πολιτεία, η αυτογνωσία και πολλά άλλα σημαντικά.
Μέσα από τα ρητά και τις προτροπές του Πλάτωνα, του Σωκράτη, του Αριστοτέλη, του Πυθαγόρα και πλειάδας Ελλήνων σοφών, αναδεικνύεται ένας ουσιαστικός τρόπος ζωής, απόλυτα εφικτός αλλά και αναγκαίος πια στο σύγχρονο Έλληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου