Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Το ψυχικό ίντερνετ Μαρία Παπαπέτρος




Το Ψυχικό internet
Maria Papapetros
ΙΑΝΘΟΣ

Αυτό το βιβλίο είναι ένα πόνημα ζωής.
Πάντα μου άρεσε να γράφω. Από μικρό παιδί. Άρχισα πολλές φορές αλλά αυτά που έγραφα δεν τα εύρισκα κατόπιν και τόσο ενδιαφέροντα!
Έτσι, κάθε φορά που έκλεινα το τετράδιο, έλεγα πως την επόμενη φορά, τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα, θα είχα να γράψω κάτι πιό ενδιαφέρον. Βασικά, ήξερα πως κάτι ήθελα να πω, όμως δεν γνώριζα τι ήταν αυτό και προφανώς πώς να το διατυπώσω.
Ήμουνα βέβαιη πως αυτό το κάτι, είχε να κάνει με την ζωή και ιδιαίτερα με την δική μου. Ωστόσο, η ζωή μου κυλούσε ήρεμα, ήταν μια συνηθισμένη ζωή και γι’ αυτήν, τι να γράψεις επάνω στο χαρτί;
Σελίδα 15
Σε ένα από τα βιβλία του, ο δόκτωρ Murphy γράφει πως, όλοι μας πρέπει να ξυπνάμε ξένοιαστοι το πρωί και αμέσως να σκεπτόμαστε και να λέμε μέσα μας:
«Αυτή είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να υπάρξει ημέρα για εμένα».
Σελίδα 86
-Τι πάθατε απόψε και μιλάτε συνέχεια για θάνατο; Ξέρεις πολύ καλά ότι κάθε λέξη είναι προσευχή και δε πρέπει να την επαναλαμβάνουμε χωρίς λόγο.
Σελίδα 134
Αν θέλουμε να κατανοήσουμε τους αγαπημένους μας που έχουν φύγει – και όλοι μπορούμε να το κατορθώσουμε -, όχι μόνο με τα αυτιά αλλά και με τις καρδιές μας, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι αναμνήσεις που έχουμε, είναι για να τις αναπολούμε, όχι όμως και να στοιχειώνουν μέσα μας.
Σελίδα 172
Το υπογραμμίζω, ότι τα μηνύματα από τον «άλλο κόσμο», μπορούν να φτάσουν σε εμάς, μέσα από πολλές συμπτώσεις.
Σελίδα 265
Ο θάνατος, δεν είναι απώλεια, μου υπαγόρευσε κατ’ επανάλειψη ο Ρέντυ. Είναι η συνέχεια της ζωής. Άρα, είναι σα να πηγαίνουμε ένα ταξίδι, αν όχι μακρινό, τουλάχιστον πολυετές.
Σελίδα 305
Πρόσεξε καλά τη ζωή που σου δόθηκε για κάποιους λόγους. Να την χαίρεσαι και να την ζεις ολοκληρωτικά.
Σελίδα 331


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου